Skip to main content

Shelly 3EM предлага несравнима Wi-Fi технология за измерване на енергията ибезплатно съхранение на данните

1 юни, 2021 г. – Алтерко (BSE: A4L), компанията зад бранда за IoT продукти Shelly, спечели наградата на американското сп. EC&M за Продукт на 2021 г. в категория „Устройство за мониторинг и контрол“ със своето умно устройство за измерване на мощността Shelly 3EM. Така тозатвърждава позицията си на отличен продукт за автоматизация, подходящ за инсталиране и използване в жилищни, търговски и промишлени сгради. Shelly 3EM е разработен в партньорство с Analog Devices, Inc. – водеща глобална компания за производство на високопроизводителни полупроводници, и позволява прецизно измерване и контрол на енергията за още по-добра оптимизация на разходите.

Покривайки дълъг списък от критерии, Shelly 3EM спечели авторитетното жури, което определи тазгодишните 31 претендента в различни категории за титлата Продукт на годината в първата фаза на конкурса на база единни стандарти за оценяване. Всеки победител в дадена категория след това се състезава за първо, второ и трето място в онлайн анкета, достъпна на уебсайта на сп. EC&M.

Предоставяйки на потребителите интелигентно решение за следене на консумацията на електричество и контрол над уредите и машините, Shelly 3EM оглавява категорията за „Устройство за мониторинг и контролׅ“, благодарение на своята Wi-Fi технология за измерване на енергия.

С опция за 365 дни безплатно съхранение на всички данни за използваната енергия в облак, Shelly 3EM е идеалният продукт за измерване на консумираното електричество, предоставяйки възможност за анализ на данните и оптимизиране на разходите. Устройството предлага още независим контрол на отделните канали. То поддържа REST API, CoAP, MQTT и Cloud API, позволявайки свързването му с редица платформи за домашна автоматизация, включително Amazon Alexa, Google Home, SmartThings, Home Assistant и други.

„Shelly 3EM устройство, което е резултат от много тестове и редица подобрения. За нас е голямо удоволствие да видим, че усилията, които сме вложили, са признати от EC&M и нашето устройство стана Продукт на годината 2021 в категорията за Мониторинг и контрол.“ – коментира Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на Алтерко. – „Една интегрална система за измерване на енергия може да изпълнява функциите за наблюдение на мощността в хардуера, използвайки значително по-малко енергия от микроконтролера, който прави същото нещо в софтуера. Shelly 3EM използва структура, състояща се от по-малък микроконтролер с по-ниска мощност за управление на системата, свързан със системата за измерване на енергия на Analog Devices. Така можем да предложим на клиентите една отлична комбинация от точно и високоефективно измерване на енергията, съобразено с обещанието на бранда Shelly за професионални решения за умен дом на достъпни цени.“

„В Analog Devices сме отдадени на това да предоставяме точни решения за измерване на енергия, които са изключително функционални и лесни за употреба“ – заяви Конър Пауър, директор на дивизията Енергиен бизнес в Analog Devices. – „Щастливи сме да си партнираме с Алтерко в създаването на иновативен и ефективен продукт с възможно най-добра цена, който да позволява на отделния потребител и на бизнеса да намалят енергийните си разходи чрез продължителен мониторинг и контрол на устройствата им у дома и на работното място. “

Стартиралите през 2001 година награди на сп. EC&M за Продукт на годината отличават най-добрите продуктови разработки в електроиндустрията. Отличавайки изобретателността в дизайна на продукта, както и подобренията в неговата безопасност и ефективност, процесът на оценяване от журито и гласуването протичат на два етапа преди да бъдат определени най-новаторските продукти през последната година, които позволяват на професионалистите в електропроектирането да изпълняват своите задачи по-ефективно.

Shelly 3EM е в продажба в официалния магазин на уебсайта на Shelly тук за Европа и тук за САЩ.