Skip to main content

15 март 2022 г., СофияАлтерко АД (BSE: A4L / ISIN: BG1100003166), водещият производител на IoT и умни продукти за дома, обяви днес старта на партньорството между своята азиатска дъщерна компания Allterco Asia ltd. и Power Workplace – PropTech системен интегратор и доставчик на IoT решения, базиран в Хонконг. Благодарение на това партньорство, Power Workplace ще има изключителното право да разпространява Shelly – отличената с редица награди продуктова линия за автоматизация на Алтерко, в сектора на висшето образование в Хонконг.

Power Workplace е PropTech системен интегратор и доставчик на IoT решения в Хонконг. Power Workplace посвещава дейността си на разработването на решения и приложения за съвременните нужди на бизнеса – интелигентни офиси и сгради, повишаване на производителността на служителите чрез проектиране и внедряване на интелигентни решения на работното място и анализ на заетостта в реално време. В момента Power Workplace се фокусира върху пазара на висшето образование, където компанията работи с 3 от най-големите университети в Хонконг и бързо разширява присъствието си.

За разлика от много други технологични брандове, устройствата Shelly са съвместими с всички електрически инсталации, което ги прави перфектният избор за автоматизация на сгради без да се извършва допълнителна реконструкция. Освен това, уникалните скриптови функции на устройствата от сериите Shelly Plus и Shelly Pro позволяват допълнителното разработване на персонализирани сценарии, базирани на светлина, час, метерологични условия или различни събития, които правят интелигентната автоматизация още по-интуитивна и полезна в ежедневието.

„Повече от 5 милиона устройства Shelly вече са били продадени в световен мащаб“, каза Реймънд Чан, главен изпълнителен директор на Power Workplace. „Вълнуваме се да представим тези иновативни смарт решения за автоматизация на нашите клиенти в Хонконг.“

„Щастливи сме да си партнираме с Power Workplace и да доставяме устройства Shelly на образователния пазар в Хонконг. Това е важен момент за нашата компания, тъй като ни дава невероятната възможност да бъдем част от обучителния процес на толкова много талантливи и амбициозни млади професионалисти.“, каза Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на Allterco.