Skip to main content

Водещият технологичен холдинг Алтерко АД увеличава капитала си с нова емисия акции на БФБ и планира дебют на Франкфуртската фондова борса до 2023 г. Това бе обявено на специално събитие в Sofia Event Center, организирано по повод новата емисия акции. Компанията набира допълнителен капитал, за да продължи стратегическото си позициониране в сегмента на разработването на нови умни устройства и IoT решения. Това стана ясно по време на ексклузивна презентация, излъчвана на живо онлайн на четири езика – български, английски, немски и италиански.

Компанията си поставя за цел до 2022 г. да регистрира продажби на 300 000 устройства месечно, а до 2023 г. – да достигне 1.4% пазарен дял в сектора на умните устройства в Европа и Северна Америка, съобщи Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на Алтерко АД

„Компанията ни се развива изключително бързо, за което говорят и високите ни финансови резултати. Амбицията ни е да постигаме все по-големи успехи, а чрез иновативните ни и смели идеи да предизвикаме революция на пазара на продукти за автоматизация на дома, установявайки се като лидер в глобален мащаб. Вярваме, че увеличението на капитала ни е още една важна стъпка напред към реализирането на плановете ни за развитие през следващите няколко години“ – коментира Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на Алтерко АД.

Обявеното ново увеличение на капитала на иновативния холдинг е за максимум 3 млн. акции или общо 9 млн. лв. Всеки желаещ да инвестира в акции от новата емисия може да го направи след като първо придобие права и ги упражни, закупувайки акции на емисионна цена от 3 лв., като 5 права дават възможност за записване на 1 нова акция. Общо са издадени 15 млн. права, колкото са сегашните акции на дружеството. Минимумът за успех на увеличението е записването на 1 млн. акции за 3 млн. лв. При пълен успех акциите ще достигнат 18 млн. броя. Акциите от увеличението се предлагат на територията на България, Италия и Германия.

Прочетете цялата статия.