Skip to main content

Над 30 000 души са посетили Levante Trade Fair в Бари и IOT World Congress в Барселона и щандовете на марката

26 май 2022 г., София Shelly, водещият български бранд за домашна автоматизация, регистрира огромен потребителски интерес по време на участието си в две международни изложения този месец. Levante Trade Fair в Бари и IOT World Congress в Барселона са два от най-престижните форуми за смарт технологии и автоматизация в Европа, където стотици компании от целия свят представят своите най-иновативни разработки и предложения. За Shelly това бе първо участие. В Levante Trade Fair  Shelly участва съвместно с местния си партньор Dales SLR (Shelly Italia), като на него присъстваха над 10 000 души. Изложението в Барселона пък отчете повече от 20 000 посетители и там българският бранд се включи с партньорски щанд с АLLNET Germany. Силният международен потребителски интерес към марката на двата форума и над 5 млн. продадени вече устройства Shelly в цял свят са безспорно доказателство за успешния път на бранда и компанията-майка Алтерко да се позиционират като един от лидеритев IoT сектора в глобален план.

 

„Щастливи сме, че все повече потребители от всяко кътче на света проявяват интерес към нашите продукти. Срещата с почитатели на бранда по изложения и с нови потенцилни такива е винаги страхотно изживяване, защото чуваме на живо различни истории как нашите продукти променят ежедневието на хиляди хора към по-добро. Благодарим на потребителите в Италия и Испания за силния интерес към нашия щанд. Основна цел на Алтерко с бранда Shelly ще продължи да бъде да движи Home & Office automation сектора към иновации и да разширява обхвата си към нови пазари. В момента имаме клиенти в над 100 страни по света и се надяваме до няколко години да стигнем 150“, коментира Димитър Димитров, главен изпълнителен директор и основател на Алтерко.

 

Основана през 2016 г. от IT предприемача Димитър Димитров, днес Алтерко е водеща европейска IoT компания с фокус върху интелигентните иновации, улесняващи ежедневието на потребителя. Алтерко оперира в Европа, САЩ и Азия с партньорска мрежа в над 100 страни, и е единствената българска компания с директен двоен листинг на БФБ (BSE: A4L / ISIN: BG1100003166) и Франкфурстката борса. Двойното листване на Алтерко на Франкфуртската фондова борса наскоро бе отличено като „Сделка на годината“ на Forbes Business Awards 2022.

Най-успешните продуктови марки на компанията са линията за домашна автоматизация Shelly и линията GPS смарт часовниците за деца MyKi. Първият продукт от гамата Shelly бе представен на пазара през далечната 2017 г. От тогава продуктовото портфолио на марката се разрасна, достигайки над 40 продукта в няколко категории – умни релета, умни сензори, Plug&Play умни устройства, умни крушки и различни съвместими аксесоари.

През 2021 г. Алтерко регистрира +51% ръст на приходите от продажби с над 30 млн. евро приходи от продажби на консолидирана основа. Само за последната една година компанията лансира успешно 10 нови устройства и 2 нови продуктови линии. Тази година Алтерко планира да изненада потребителите с още нови смарт устройства и иновативни функции.