Skip to main content
Корпоративни новини

Шелли Груп разширява производствения си капацитет в отговор на постоянно нарастващото търсене

By 31/10/2023No Comments

София/Мюнхен, 31 октомври 2023 г. – „Шелли Груп“ АД (борсов код SLYG / ISIN: BG1100003166) („Шелли Груп“ / „Дружеството“), доставчик на IoT решения и продукти за сградна автоматизация със седалище в София, България, продължава да се радва на нарастващо търсене на своите продукти и решения за управление на енергийната ефективност, както и на plug-and-play и наскоро пуснатите нови Bluetooth и Z-Wave продукти. За да увеличи съответно обемите на доставка за предстоящия сезон на пазаруване през Черния петък и Коледа, Shelly пусна в действие две нови производствени линии в партньорската си фабрика в Китай, които ще осигурят капацитет и за планирания растеж през 2024 г. Двете нови производствени линии биха могат да донесат потенциални приходи в размер на до 30 млн. евро годишно. Това е част от стратегията за растеж на Shelly за постигане на среден ръст на продажбите от 43% годишно до над 200 млн. евро до края на 2026 г., както е предвидено в средносрочните насоки за развитие на Дружеството.

Димитър Димитров, изпълнителен директор на Шелли Груп: “Много се радваме, че толкова скоро след обявяването на над 10 милиона продадени устройства можем да обявим разширяване на производствения си капацитет, което се дължи на настоящото търсене. Непрекъснатото увеличаване на технологичното ни портфолио и свързаното с това разширяване на продуктовата гама както за крайните потребители, така и за професионалните потребители, дават резултат. В това отношение ние се радваме на нарастващото търсене на нашите решения и продукти за енергиен мениджмънт от страна на промишлени и професионални потребители. Z-Wave продуктите за решения за интелигентни домове и интелигентни сградни системи, придобити под марката Qubino в началото на настоящата финансова година, също вече се отразяват на успеха на Дружеството.”

Волфганг Кирш, изпълнителен директор на Шелли Груп, добавя: „Пускането на нови производствени линии е доказателство за успешното развитие на бизнеса на Shelly в настоящата икономическа среда и също така бележи важен етап в продължаването на нашата стратегия за растеж. Въз основа на нарастващото значение на решенията за управление на енергийната ефективност и сградната автоматизация, както и на успеха ни в навлизането и развитието на атрактивни пазарни ниши, продължаваме към постигането на средносрочните си цели.“

За Шелли Груп АД

„Шелли Груп“ АД е технологичен холдинг, чиято основна дейност е фокусирана върху иновацията чрез разработването на нови технологии, производството и дистрибуцията на висококачествени IoT продукти. В основата на развитието на компанията са нуждите на потребителите. Шелли Груп е основано в България, а в дружеството работи екип от млади, талантливи разработчици, които са отдадени на това да създават конкурентни и удобни за потребителите продукти. Групата се състои от 6 дъщерни компании и има офиси в България, Словения, Германия, Китай и САЩ. Продуктите на Шелли Груп вече покориха над 100 пазара. Дружеството присъства на Българската Фондова Борса от декември 2016 г. и на Франкфуртската Фондова Борса от ноември 2021 г., където акциите му се търгуват под A2DGX9, ISIN BG1100003166, код SLYG.